Calatoriile mele prin imagini

Calatoriile mele prin imagini

miercuri, 28 septembrie 2011

Muntenegru 2 (marea)

          Marea. Marea Adriatica.
          Budva. Marea si muntele.

Budva este una din cele mai frumoase statiuni de pe litoralul marii Adriatice, fiind de asemenea considerata capitala turistica a Muntenegrului, si concurand cu unele din cele mai luxoase si exclusiviste resort-uri europene. Budva este un orasel primitor si cochet, cu arhitectura specific mediteraneana, ce ofera turistilor numeroase oportunitati de distractie, sport si relaxare. Budava este deservita de peste 11 km de plaje cu nisip fin, in interiorul statiunii sau mici golfulete retrase.

Atractia principala a orasului este data de Centrul Istoric (Stari Grad) al orasului, un mini-Dubrovnik presurat cu stradute inguste cu ziduri venetiene, biserici, galerii de arta si magazine de suveniruri. Mare parte a orasului vechi a fost distrusa in urma cutremurului din 1979, dar a fost reconstruita complet gazduind multiple restaurante si terasetematice, Citadela, Muzeul Arheologic s.a. Annual in Budva se organizeaza multiple evenimente de ordin cultural si recreativ, Carnavalul din Budva (masti venetiene), Festivalul International de Folclor, estivalul Cantecului Mediteranean.

http://www.travelmax.ro           Budva este considerată una dintre cele mai vechi aşezări de pe malul Mării Adriatice. Potrivit legendei, a fost fondată de către Kadmo, fiul regelui fenician Agenor. După ce a fost izgonit din Teba, el a ajuns pe aceste meleaguri pe un car cu boi şi a pus piatra de temelie a oraşului Budva de astăzi.
           Oraşul vechi Budva e aşezat pe o mică peninsulă. Este înconjurat de ziduri înalte, construite la sfârşitul secolului al XV-lea. Acestea au fost ridicate după sistemul medieval de fortăreţe, cu porţi orăşeneşti, cu ziduri de apărare şi turnuri. Din punct de vedere urbanistic, oraşul are o structură de străduţe înguste şi piaţete, cu valoroase monumente aparţinând diverselor culturi mediteraneene care i-au marcat istoria şi dezvoltarea.   
          În Budva se poate vedea vechea Citadelă, ridicată ca un obiectiv fortificat în Evul Mediu. 

Niciun comentariu: