Calatoriile mele prin imagini

Calatoriile mele prin imagini

marți, 26 aprilie 2011

Cheile Tasnei in culorile primaverii

        Plimbare a doua zi de Paste. Pentru arderea caloriilor :)
Un traseu scurt, moderat ca dificultate dar foarte spectaculos. Cine ajunge aici, sigur nu e pentru ultima oara cand va merge la munte.        La moara de pe Tasna, dupa o ora si jumatate in care sunt incluse pauze mari pentru fotografiat.        Intoarcere pe acelasi traseu.


        Coborarea prin padure, spre motelul Dumbrava, unde am parcat masina
        Poiana de langa motel si muntii Cernei        Masa (mamaliga, pastrav, sloi, pastrama, mujdei si un vin rosu sec de Mehedinti) in Pasul Mehedinti


        Pentru refacerea caloriilor pierdute :)


4 comentarii:

Andrei spunea...

Foarte frumoase fotografii si minunata zona! Puteti sa-mi spuneti unde este mai exact carciuma de mai sus, cat si poiana de langa motel? As vrea sa ajung pe acolo in curand. Multumesc.

mugurel spunea...

Carciuma este chiar in Pasul Mehedinti pe drumul Baia de Arama - Baile Herculane. Poiana e laga motelul Dumbrava la 12 km de Herculane. Loc excelent de campare.

Andrei spunea...

Multumesc mult.

mugurel spunea...

Cand o vezi de afara, nu dai doi bani pe carciuma aia. De fapt nu e o carciuma, e ceva rustic si chiar daca oferta e limitata (tocana si pastrama de oaie, pastrav proaspet si afumat, cefa de porc si cateodata mici) e foarte bine gatita. Personal recomand oaia si pastravul afumat. Vinul la cana (nu e vin din comert, e vin de casa) iar e foarte bun.
De chei, nu mai vorbesc, cine ajunge acolo, chiar daca nu a mai fost la munte, se indragosteste sigur de acest mod de a face turism.